top of page

OVER ONS

DSC_9121_edited.jpg

WE ARE STARLIGHT!

EEN DANSSCHOOL VOOR IEDEREEN!

Dansschool Starlight werd opgericht in 2007 door Peggy Oplinus. Met haar grote passie voor dans besloot ze om samen met de Gemeente Ardooie dansles te geven in het Hofland op woensdagnamiddag. Door haar enthousiasme en het grote succes van de dansschool werd deze locatie te klein en verhuisde de school naar sporthal de Ark.

Alle dansers, groot en klein, kunnen hier terecht om hun dansdroom uit te leven. De school staat bekend om de familiale sfeer en de enthousiaste lesgevers. Na enkele jaren werd het duidelijk dat de dansers veel talent hadden. Daarom besloot Peggy om in 2012 een wedstrijdteam op te richten. Het team ‘Breaking Point’ werd meermaals Belgisch kampioen en ook de solo- en duodansers schitterden elke keer weer opnieuw.

Ook bij de jongste dansers zat heel veel passie, dus werd er een tweede wedstrijdteam opgestart. Zij konden ook heel wat podiumplaatsen in de wacht slepen. Naast wedstrijden werd er 2-jaarlijks een dansshow georganiseerd. De shows bestonden steeds uit een populaire musical waar dansjes van de verschillende groepen in werden verwerkt.

Na 14 jaar ontwikkelde het originele bestuur andere interesses in het leven, maar ze merkten dat er bij de jeugd voldoende enthousiasme aanwezig was om de fakkel over te nemen. Dit nieuwe bestuur is sinds 2021 actief bij Dansschool Starlight. Ook zij vinden het belangrijk dat er een familiale sfeer is en dat elke danser zich hier thuis voelt!

LERAARS

Ik ben Elisa Verschoot, afgestudeerd als maatschappelijk werker en klinisch psycholoog. Mijn dansreis begon op 3-jarige leeftijd en leidde tot Belgische, Vlaamse, en Europese kampioenschappen, met een eerste plaats op het Europees kampioenschap in 2019.

 

Ik heb ook tv-ervaring, waaronder "Belgium's Got Talent" in 2016 en "Dance as One" in 2018. Tegenwoordig geef ik gepassioneerd danstrainingen en deel ik mijn kennis over dans.

 

Ik hou ervan om anderen te inspireren en te begeleiden op hun danspad.

elisa
jill

Mijn naam is Jill Verbeke en ik ben 15 jaar. Sinds mijn derde kleuter sta ik al te dansen in de danszalen van Dansschool Starlight en ben dus al 11 jaar een trotse danser bij de dansschool. Sinds mijn vierde leerjaar ben ik actief in het team Starcrush, waar ik altijd wedstrijden mee heb gedanst. Daar wonnen we regelmatig gouden medailles. 

 

Sinds dit jaar zijn we gestopt met het dansen van wedstrijden, maar zijn we actief als cheerleaders met ons team. Ik heb al altijd een zeer grote passie gehad voor dansen en haal er enorm veel energie uit. Dit is mijn grootste drijfveer om dansles te geven. Ik hoop dan ook dat ik deze passie en energie voor dansen kan delen met de kleine dansertjes.

 

Mijn favoriete dansstijl is ballet, omdat je met ballet veel verhalen kan vertellen. Het is een stijl waar je discipline voor nodig hebt en heel veel geduld. In de dansstijl zit er heel veel variatie en veel theorie. Voor mij is ballet een heel leuke stijl waar ik mijn moment van focus en rust uit kan halen. 

Mijn naam is Lotte Van De Putte, ik ben 22 jaar en dans al sinds ik kleuter was bij Dansschool Starlight. Het begon met één uurtje kleuterdans bij juf Peggy, maar dat werden al snel meerdere uren en verschillende dansstijlen zoals hiphop, modern, ballet, pointes, showdance, musical...

 

Een paar jaar later werd ik lid van het wedstrijdteam Breaking Point, waar we mooie prijzen behaalden. Later kreeg ik de kans om mijn passie voor dans door te geven aan de allerkleinsten. Mijn doel is mijn dansmicrobe door te geven aan de kleuters waar ik les aan geef en hen naar huis te laten gaan met een grote glimlach.

 

Het is voor mij dan ook een hele eer toen mij gevraagd werd of ik deel wou uitmaken van het nieuw bestuur van de dansschool. Ik heb geen moment getwijfeld. 

lotte

Ik ben Kayli Martens, 24 jaar en afgestudeerd als leerkracht kleuteronderwijs. Ik werk in MPI Sterrebos. Ik vind het fantastisch om te werken in het buitengewoon lager onderwijs. Naast het lesgeven, ligt mijn passie al altijd bij dansen. Ik dans al van mijn 4 jaar en deed na 3 jaar al mee aan wedstrijden. Ik behaalde verschillende titels, zoals meervoudig Belgisch kampioen solo, duo en groep, en met als kers op de taart en een vijfde plaats op het WK discodansen.

 

Naast zelf dansen, geef ik dansles aan de recreatieve dansers en ben ik ook trotse teamcoach van onze competitieteams. Toen Peggy besloot om te stoppen met danslessen te geven, heb ik geen moment getwijfeld om haar lessen over te nemen. Het was voor mij een unieke kans en ik doe het met heel veel liefde en goesting! 

Ik ben Sean Deblaere en ben al acht jaar actief als docent in dansschool Starlight. Mijn liefde voor dans komt vooral tot uiting in de moderne en hedendaagse dansstijlen.

 

Mijn missie als dansleerkracht is niet alleen om nieuwe technieken en bewegingen aan te leren, maar ook om die passie voor dans over te brengen op mijn leerlingen.

Ik ben Marieke Toussaint, een gepassioneerde danser van 23 jaar oud. Mijn dansreis begon al op mijn achtste, toen ik verliefd werd op competitie dansen. Echter, op mijn 11 jarige leeftijd besloot ik om over te stappen naar Dansschool Starlight. De competitieve sfeer bij andere dansscholen was niet helemaal mijn ding, bij Dansschool Starlight vond ik precies wat ik zocht: een warme en gezellige sfeer waar dansen in de eerste plaats draait om plezier maken.

 

Bij Starlight voelde ik me meteen thuis. Samen met mijn mede dansers hebben we als groep meerdere keren het Belgisch kampioenschap weten te winnen. Dansen bij Starlight heeft me niet alleen dansvaardigheden bijgebracht, maar ook waardevolle vriendschappen en onvergetelijke herinneringen.

 

Tijdens mijn academische studies maakte ik even een tussenstop, maar na het behalen van mijn diploma kon ik het dansen niet langer missen. Momenteel deel ik mijn passie met de jongste generatie dansers en geef ik, samen met Lotte, kleuterdanslessen. We willen deze kinderen vanaf het allereerste begin laten genieten van dans en plezier laten beleven aan beweging.

JOIN THE SQUAD

Dansschool Starlight is waar het voor ons allemaal begon.

Wij zijn Kayli, Marieke, Elien, Lotte, Fiene en Sean, het bestuur van Dansschool Starlight. Ons verhaal is begonnen toen we nog kleuters waren. Alle zes gebeten door de dansmicrobe. We konden nog niet goed lopen, maar we waren wel al aan het dansen. Onze wegen kruisten elkaar in Dansschool Starlight. Elke woensdagnamiddag volgden we dansles bij juf Peggy, die de familiale dansschool heeft opgericht. Enkele jaren later werden we allemaal geselecteerd om in het wedstrijdteam “Breaking Point” te dansen. We werden een hechte groep en ons harde werk werd beloond. Onder leiding van Peggy Oplinus werden we viervoudig Belgisch Kampioen Disco en er ontstond een hele hechte vriendschap. Voor Kayli, Marieke, Elien, Lotte, Fiene en Sean was dit nog maar het begin. Zij namen de fakkel over van Peggy en het toenmalig bestuur en vormden het nieuwe bestuur. Een frisse wind die door de dansschool waait.


Wij doen er alles aan om de familiale sfeer, waar we bekend om staan te behouden. We hopen de dansers te mogen zien groeien in de verschillende dansstijlen, maar zich vooral zien amuseren en vriendschappen te smeden. 

WhatsApp Image 2023-12-28 at 22.36.56_d1cb3b23.jpg

EMAIL ONS ALS JE INTERESSE HEBT OM LERAAR TE WORDEN

Bedankt voor je aanvraag! We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Parketzaal

Als je het gebouw binnenwandelt aan de rechterkant.

Blauwe zaal

Als je het gebouw binnenwandelt aan de linkerkant.
bottom of page